1 min Applications

Facebook zet rivaal voor Snapchat per ongeluk online

Het sociale netwerk Facebook heet gisteren per abuis een bètaversie van Slingshot in de App Store geplaatst. Met Slingshot doet Facebook een hernieuwde poging om aan te haken bij het succes van Snapchat. De applicatie is al gauw weer verwijderd.

In een statement laat Facebook weten dat het voortijdig verschijnen van Slingshot per ongeluk is gebeurd. Wel belooft het sociale netwerk dat de uiteindelijke versie niet lang op zich zal laten wachten, het Amerikaanse bedrijf kijkt uit naar dat moment.

Met Slingshot wordt het mogelijk om -net als bij Snapchat- foto’s en video’s te versturen naar anderen, waarbij kan worden aangegeven hoelang ze zichtbaar zullen zijn. Facebook lanceerde al eerder zo’n applicatie onder de naam Poke, maar kende hiermee weinig succes. Ook trachtte Facebook met een bod van 3 miljard dollar een overname van Snapchat te forceren.

Met die twee mislukkingen op zak wil het sociale netwerk het grootser aanpakken. Het meesterplan achter Slingshot is dat gebruikers het ontvangen bericht pas kunnen bekijken als ze eerst zelf iets terug hebben gestuurd. Daarmee wordt dus interactie geforceerd, maar we moeten afwachten of dat aan zal slaan.

Bron:TechRadar