Begin deze week werd nog beweerd dat Twitter serieus overweegt om SoundCloud over te nemen, wat de grootste acquisitie van de microblogdienst zou kunnen worden. Nu melden bronnen dat Twitter daar toch van afziet.

Het Duitse SoundCloud hoeft volgens The Wall Street Journal en Der Spiegel niet te rekenen op een overname. Bronnen dichtbij Twitter hebben aangegeven dat de microblogdienst afziet van de acquisitie. De bronnen wijden niet uit over de reden waarom de overname geen doorgang zal vinden.

SoundCloud is een dienst waarmee artiesten muziek kunnen delen met anderen. Na een investeringsronde eind 2013 werd de waarde van SoundCloud op ongeveer 700 miljoen dollar geschat. Twitters grootste overname was MoPub, waarvoor exact de helft betaald werd.

De overname van SoundCloud is voor Twitter interessant omdat het bedrijf ambities heeft op de markt voor muziek. Een poging om in die markt door te breken met Twitter Music liep echter op niets uit. Met de overname zou Twitter bovendien zo’n 250 miljoen maandelijks actieve gebruikers voor zich winnen.