1 min

Volgens drie bronnen van Financial Times heeft Twitter de afgelopen maanden serieus gespeeld met het idee om een grote speler in muziekstreaming in te lijven. Er zouden zelfs onderhandelingen zijn gevoerd met het Duitse SoundCloud. Uiteindelijk ziet de microblogdienst echter geen heil in een overname.

Een overname van Pandora, SoundCloud of Spotify behoorde enige tijd tot de mogelijkheden, zo wordt gemeld. Uiteindelijk ziet Twitter echter af van een acquisitie, het bedrijf werd afgeschrikt door zaken als auteursrechten en onzekerheid over of audio-advertenties wel voldoende opleveren om winst te maken.

Twitter zou nooit gesprekken hebben gehad met Pandora en Spotify, maar overwoog ook deze bedrijven. Twitter probeerde in eerste instantie zelf een muziekdienst uit te rollen, maar Twitter Music werd geen succes. Eerder dit jaar trok de microblogdienst de stekker uit de service die gericht was op het ontdekken van nieuwe muziek.

Volgens Financial Times is SoundCloud ongeveer 700 miljoen dollar waard. Pandora lijkt met een waarde van 5 miljard dollar sowieso nooit een haalbare acquisitiekandidaat te zijn geweest voor Twitter.