Bij Soundcloud hebben ze moeite om tot een goede strategie voor de toekomst te komen en daarom zou ook worden overwogen om het bedrijf te verkopen. De vraagprijs zou dan 1 miljard dollar bedragen, of dat veel is zal moeten blijken als het bedrijf echt in de etalage komt te staan.

Soundcloud heeft op dit moment 175 miljoen gebruikers, maar een echt goede strategie die winst oplevert voor het bedrijf is er nog niet. Er wordt wel geëxperimenteerd met verdienmodellen, zoals advertenties en een premium advertentievrij-abonnement. Tot op heden heeft dat echter geen bakken met geld opgeleverd.

Volgens Bloomberg is nu dan ook het moment gekomen om een verkoop in overweging te nemen. Afgelopen maand hield het bedrijf nog een investeringsronde waarmee 100 miljoen dollar werd opgehaald, 70 miljoen daarvan kwam bij Twitter vandaan. De waarde van Soundcloud werd toen op 700 miljoen dollar geschat.

Of Soundcloud binnenkort van eigenaar gaat wisselen zullen we vanzelf gaan merken. Als een grote techggiant interesse heeft, is dit duidelijk het moment om de kans te grijpen.