1 min

Tags in dit artikel

, ,

Hackers zijn erin geslaagd om op grote schaal gegevens van eBay-klanten te bemachtigen. Het gaat om de gegevens van 145 miljoen mensen. eBay laat gebruikers hun wachtwoord aanpassen.

De hack heeft al even geleden plaatsgevonden, eBay geeft toe dat de hackers zichzelf eind februari en begin maart toegang tot de systemen wisten te verschaffen. eBay ontdekte de hack twee weken terug. De hackers wisten gegevens van eBay-medewerkers te achterhalen en konden op die manier toegang krijgen.

Zij hebben daarbij persoonlijke informatie zoals mailadressen, geboortedata en adregegevens verkregen. eBay meldt dat financiële gegevens van bijvoorbeeld creditcards achter slot en grendel is gebleven. Wel zijn inloggegevens ontvreemd, maar die zijn volgens eBay wel versleuteld.

De online winkel acht het desalniettemin niet onmogelijk dat deze versleuteling gekraakt kan worden. Daarom moeten eBay-gebruikers hun wachtwoord veranderen bij de volgende loginpoging. eBay raadt bovendien aan om het wachtwoord bij andere diensten eveneens te wijzen indien dat hetzelfde is.

De hack op veilingsite eBay is bijna de grootste ooit, vorig jaar wisten hackers de gegevens van 152 miljoen gebruikers van Adobe te verkrijgen.