De nieuwste versie van de webbrowser Chrome van Google luistert voortaan naar stemcommando’s wanneer de gebruiker een bepaalde zin heeft uitgesproken na het openen van een nieuwe tabblad of het bezoeken van Google.com. De browser kan indien relevant ook een spraakgestuurde reactie geven.


Vooralsnog werkt de functie voor zover bekend alleen voor gebruikers die de taal van hun Chrome-browser op US English hebben ingesteld. Wanneer gebruikers Google.com bezoeken zullen ze worden gevraagd of ze de functie willen inschakelen, het is ook mogelijk om deze via de privacy-instellingen in te schakelen.

Na het uitspreken van de sleutelwoorden "OK Google" zal de webbrowser luisteren naar wat erna volgt en daar een zoekopdracht aan koppelen. Eventueel wordt door Google gereageerd met een spraakgestuurd antwoord. Het is voor de gebruiker vervolgens mogelijk om verdere vragen over hetzelfde onderwerp te stellen.

De functie werd in februari voor het eerst geïntroduceerd in een bètaversie van Chrome en zit nu in de stabiele versie. Gebruikers op Chrome OS, Linux, Mac OS X en Windows kunnen er allen gebruik van maken.