1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft een nieuwe versie van de Chrome-browser uitgebracht. In Chrome 25 worden een aantal bugs opgelost en nieuwe functies toegevoegd. De belangrijkste nieuwigheid is de toevoeging van de Web Speech API, waarmee gebruikers web-apps die deze API gebruiken kunnen aansturen.

Om het gebruik van de Web Speech API te demonstreren heeft Google een website opgezet welke gebruik maakt van de mogelijkheden. Op de website, die natuurlijk alleen functioneert wanneer deze bezocht wordt met Chrome 25, kunnen gebruikers tekst in een tekstveld invoeren middels hun stem.

Google heeft de rechten van extensies aangepast, deze hebben vanaf heden niet meer de bevoegdheid om een stille update uit te voeren. De gebruiker moet hier voortaan eerst toestemming voor verlenen. Google heeft hiertoe besloten om de snelheid en veiligheid te waarborgen. Andere toevoegingen zijn betere ondersteuning voor datum- en tijdsnotaties in HTML5 en WebGL foutafhandeling.

Uiteraard worden er ook de nodige bugs geplet en de veiligheid verbeterd met Chrome 25. Hier zitten ook veel bugs bij die door externe ontwikkelaars zijn gevonden. Eén ontwikkelaar was verantwoordelijk voor het vinden van drie fouten en kreeg hier een beloning van 2.000 dollar voor.

Google Chrome wordt automatisch van de meest recente update voorzien wanneer je de browser opgestart hebt.