1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft vandaag VirusTotal Uploader voor Mac OS X uitgebracht, hiermee kunnen OS X-gebruikers verdachte bestanden op hun computer uploaden om ze te laten scannen. VirusTotal Uploader voor Windows bestaat al langer en is een populaire tool om bestanden te testen op malware.

VirusTotal is een bedrijfje dat door Google in september 2012 werd overgenomen en nog steeds zelfstandig actief is. De gelijknamige software stelt gebruikers in staat om bestanden te laten scannen door maar liefst 52 verschillende virusscanners, waarvan de uitslag afzonderlijk wordt getoond. Iedereen kan via de website van VirusTotal een bestand laten scannen, daarnaast was er voorheen voor Windows al een applicatie beschikbaar om handmatig via de rechtermuisknop een bestand te laten scannen. Sinds vandaag is daar de applicatie voor Mac OS X bijgekomen.

Met het beschikbaar maken van de Mac OS X-applicatie hoopt het bedrijf meer malware voor Apple’s besturingssysteem te kunnen detecteren. "Hopelijk leidt dit ertoe dat VirusTotal meer OS X-bestanden ontvangt, zodat we dieper kunnen duiken in een steeds populairder wordend besturingssysteem. Zo kunnen we antivirusbedrijven en onderzoekers de mogelijkheid bieden om betere bescherming te ontwikkelen tegen de gevonden malware."

Daarnaast is het geen geheim dat Mac OS X onder werknemers van Google zeer populair is. Google heeft er zelf ook baat bij als Mac OS X een veilig platform blijft en er straks niet allerlei bedrijfsgeheimen op straat liggen. Uiteindelijk heeft elke Mac OS X-gebruiker baat bij een betere bescherming van het systeem.