1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De populaire online virusscannerdienst VirusTotal is overgenomen door Google.

Met VirusTotal is het mogelijk om een bestand door 40 verschillende virusscanners te laten scannen. Daarmee is de website een goede second opinion voor als de desktopvirusscanner een verdacht bestand heeft aangetroffen. Bovendien brengt VirusTotal in kaart welke virusscanners het bestand verdacht vinden en welke niet en voert het sinds kort ook gedragsanalyse uit op geüploade bestanden.

Google was al lange tijd partner van VirusTotal en heeft er nu dus voor gekozen om de dienst compleet over te nemen. "Dat is goed nieuws voor jullie en slecht nieuws voor malwaremakers", zo schrijft VirusTotal. Doordat Google nu meer inbreng zal krijgen, zal de kwaliteit van de onderzoekstools sneller verbeteren en zullen de tools beter beschikbaar worden gemaakt.

VirusTotal benadrukt dat het onafhankelijk van Google zal blijven opereren. "Dit is een spannende stap voorwaarts. Google heeft een goede geschiedenis om mensen veilig op het web te houden en we kijken ernaar uit om samen met hen cybercriminelen te bestrijden."