Het downloaden van torrents is populair omdat men gratis aan content die anders geld kost kan komen. Daar komt in de toekomst mogelijk verandering in, want BitTorrent overweegt een betaalmuur in te voeren.

Rapid Eye Studios zal met een zelf gegenereerd budget van 1 miljoen dollar een pilot-aflevering van de sciencefiction-serie Children of the Machine gaan produceren. Deze serie gaat over tieners, het broeikaseffect en technologische innovaties die uit de hand lopen.

Na het beschikbaar stellen van deze pilot heeft BitTorrent als doel om binnen vier tot zes weken een gebruikersschare van 250.000 mensen te strikken. Die mensen moeten allen 10 dollar ophoesten en met dat geld kan een seizoen van acht afleveringen worden geproduceerd. Op termijn wil BitTorrent hetzelfde doen met een vooraanstaande artiest, wie het betreft is op dit moment nog gissen.

De betaalmuur bestaat al en wordt al gebruikt door artiesten. Momenteel hoeft men echter alleen een e-mailadres te ‘betalen’ in ruil voor een download. In de toekomst moet dus ook geld gevraagd kunnen worden, BitTorrent strijkt dan een deel van de inkomsten op.