1 min

Tags in dit artikel

, ,

Na zes jaar van illegaal uitwisselen van o.a. films en games gaat BitTorrent legaal mediabedrijven helpen bij het streamen van video’s op hun website. De nieuwe service werd dinsdag geïntroduceerd.

Over het algemeen wordt BitTorrent door de industrie vooral gezien als een tool voor piraterij. Maar volgens directeur Bram Cohen is het bedrijf al drie jaar bezig om een manier te vinden de software commercieel te legaliseren.

In februari van dit jaar kwam het bedrijf met een online videowinkel waar video’s van verschillende Hollywood studio’s aangeboden wordt. Deze manier en software van distributie wil het bedrijf nu ook aan andere bedrijven aanbieden.

De nieuwe service heet BitTorrent DNA. Met deze software kunnen bedrijven goedkoper hun video’s streamen. Normaal spenderen ze zeker 20 cent per uur aan streamen, terwijl ze niet meer dan 20 cent advertentie-inkomsten kunnen krijgen. Volgens BitTorrent moet het met haar software mogelijk worden voor minder dan 20 cent per uur te streamen.

De eerste klant is ook al binnen. Brightcove zal de service gaan gebruiken om video’s op haar site aan te bieden. Brightcove distribueert al films voor bedrijven als CBS, New York Times en Fox entertainment. Het grootste voordeel is volgens BitTorrent dat ook bij deze legale service iedereen elkaar helpt. Terwijl je zelf downloadt kan iemand anders ook bij jou downloaden.