Vanaf donderdag zullen 1 miljoen Apple-gebruikers aan de slag kunnen met de publieke bètatest van het nieuwe Mac OS X 10.10 Yosemite. Het is voor het eerst in tien jaar dat Apple een openbare test van Mac OS X houdt.

De laatste tijd lijkt Apple zich wat meer te openen richting gebruikers en ontwikkelaars. Dat vertaalt zich onder andere in een publieke bètatest van het nieuwe besturingssysteem Mac OS X 10.10 Yosemite, waarvan later dit jaar de definitieve versie zal worden uitgebracht.

Om mee te doen aan de openbare bèta moet je je inschrijven via een website van Apple. Daar wordt vermeld dat de test maximaal 1 miljoen deelnemers zal hebben, op het moment van schrijven lijkt er nog plaats voor nieuwe inschrijvingen. We hebben geen idee hoeveel ruimte er nog is, maar overweeg je om mee te doen dan raden we je aan om direct te registreren voor het te laat is.

Mac OS X 10.10 Yosemite brengt een groot herontwerp geïnspireerd op iOS 7 met zich mee. Ook komt er een donker thema, de integratie van iCloud Drive en ondersteuning voor Continuity. Met die laatste functie is het mogelijk om content vanaf je iOS-apparaat over te hevelen naar je Mac of andersom, om vanuit dat product verder te werken.