1 min

Instagram heeft mogelijk per ongeluk een link naar de nieuwe Snapchat-concurrent getoond. In de applicatie was korte tijd een banner te zien waarin "Bolt" werd geïntroduceerd. Bijgaand stond de tekst: "One tap photo messaging", wat staat voor "één klik foto berichtendienst". Inmiddels is de banner weer verdwenen maar verschillende gebruikers melden op Twitter de link gezien te hebben.

Instagram lijkt te werken aan een nieuwe foto berichtendienst genaamd "Bolt", wat waarschijnlijk de concurrentie aan zal moeten gaan met Snapchat. Via een banner die tijdelijk in Instagram werd getoond werd reclame gemaakt voor de nieuwe app. Als men op de banner klikte kwam men weliswaar uit in de Google Play Store maar de link liep vervolgens dood er werd geen app getoond.

Instagram heeft nog geen commentaar gegeven op vragen wat Bolt is en wanneer we het kunnen verwachten. Wel zou het betekenen dat Facebook, wat eigenaar is van Instagram, er een nieuwe berichtendienst naast wil beginnen en indirect ook met zichzelf gaan concurreren. Het bedrijf heeft al WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram en lanceerde recent al Slingshot om te concurreren met Snapchat, daar komt straks mogelijk Bolt nog bij. Je vraagt je langzaam af hoeveel berichtendiensten een bedrijf kan hebben, het lijkt allemaal wat veel te worden.