1 min

Uit de lijst met miljardairs die Bloomberg bijhoudt blijkt vandaag dat Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, rijker is dan de oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin, Volgens de lijst heeft Zuckerberg een vermogen van 33,3 miljard dollar en moeten Page en Brin het stellen met respectievelijk 33,1 en 32,8 miljard dollar.

Her prive vermogen van de drie heren is voornamelijk gekoppeld aan de waarde van de aandelen Facebook en Google. Zo bezitten de heren nog steeds de meeste aandelen in hun eigen bedrijf. De koers van Facebook is flink gestegen na de presentatie van de kwartaalcijfers terwijl de waarde van Google iets omlaag ging. Hierdoor was Zuckerberg in staat de heren te passeren in het lijstje van Bloomberg.

De heren nemen plek 16, 17 en 18 in, er zijn dus nog 15 mensen, drie dames en 12 heren met meer vermogen. Op de eerste plaats staat nog steeds Bill Gates met een vermorgen van 84,7 miljard dollar, dat is dus nog ongeveer 2,5 keer zoveel als Zuckerberg, Page en Brin. Op de tweede plaats staat Carlos Slim met 78,8 miljard, hij probeerde eerder om het Nederlandse KPN over te nemen, maar dat mislukte.

De eerste Nederlander staat op plek 108, Charlene de Carvalho-Heineken, met een vermogen van 11,2 miljard dollar.