Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook is nu al meer waard dan Apple-oprichter, Steve Jobs. Het fortuin van de 26-jarige Zuckerberg groeide dit jaar met 4,9 miljard dollar tot 6,9 miljard dollar. Hij komt daarmee op plaats 35 van de lijst van 400 rijkste Amerikanen. Steve Jobs heeft een fortuin van 6,1 miljard.

De Facebook-oprichter is daarmee één van de jongste uit het lijstje, en daarbij ook de meest opvallende. Binnen één jaar is het vermogen van de Facebook-oprichter verdrievoudigd. Daardoor is hij 100 plaatsen gestegen in de lijst en heeft onder meer personen gepasseerd als Apple-oprichter Steve Jobs (42), CEO Eric Schmidt van Google (48) en oprichter Pierre Omidyar van eBay (47).

Die stijging heeft Mark Zuckerberg onder meer te danken aan de waarde van Facebook, die door eigen-vermogendeals is gestegen naar 26 miljard dollar. Ook de medeoprichters van Facebook komen in de lijst voor: Eduardo Saverin staat op 356 en Dustin Moskovitz komt binnen op plaats 290. Moskovitz is de jongste persoon die in de lijst staat, hij werd namelijk acht dagen later geboren dan Mark Zuckerberg. Op nummer één staat nog altijd Bill Gates met 54 miljard dollar.