Google werkt aan interactieve tijdlijn in zoekresultaten

Google is een test aan het doen met een interactieve tijdlijn in de zoekresultaten welke gekoppeld is aan de "Knowledge Graph". Met deze koppeling is Google in staat een interactieve tijdlijn te tonen die gebeurtenissen in de juiste volgorde weergeeft en daarbij een hoop achtergrond informatie kan weergeven.

De nieuwe interactieve tijdlijn waar Google aan werkt kan het straks mogelijk maken om razendsnel gebeurtenissen in de juiste volgorde waar te nemen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de eerste of twee wereldwoorlog, maar ook over personen, bedrijven en andere gebeurtenissen.

Google gebruikt de "Knowledge Graph" om gebruikers te voorzien van achtergrondinformatie. De "Knowledge Graph" is een soort encyclopedie die Google de afgelopen jaren aan het opbouwen is om zoekopdrachten van gebruikers beter te kunnen begrijpen en beantwoorden. Gebruikers kunnen eenvoudig met hun muis over de tijdlijn bewegen om meer informatie te zien over bepaalde gebeurtenissen.

Naast historische gebeurtenissen is het ook mogelijk om bedrijven en personen op te zoeken. Zo kan je bijvoorbeeld zien als er wordt gezocht op Google, wie het bedrijf hebben opgericht, welke belangrijke mensen er bij het bedrijf werken en belangrijke gebeurtenissen zoals overnames en prijzen die zijn gewonnen. Bij personen kan je zien welke opleiding ze hebben genoten en waar ze allemaal hebben gewerkt.

Op dit moment oogt de tijdlijn nog niet af, qua ontwerp kan het nog wel wat beter, maar de tijdlijn lijkt al wel functioneel te zijn. Of Google de tijdlijn ook daadwerkelijk beschikbaar gaat maken voor bezoekers is nog even afwachten. Google staat er om bekend dat het veel producten ontwikkeld of uitbreidingen voor producten die vervolgens nooit op de markt of beschikbaar komen voor het grote publiek. Zeker met de zoekmachine is Google over het algemeen redelijk terughoudend.

Voor mensen die onderzoek doen naar een bepaald onderwerp, persoon of bedrijf is de tijdlijn echter wel enorm handig.

Bron:Android Police