1 min

Sony heeft een nieuwe firmware versie beschikbaar gesteld voor de PlayStation 4. Met versie 1.75 is het mogelijk om 3D Blu-ray films af te spelen op de nieuwe gameconsole. Daarmee is Sony de grote concurrent Microsoft een stapje voor, de Xbox One kan nog geen 3D Blu-rays afspelen maar dat duurt niet lang meer.

Sony en Microsoft zijn in een nieuwe console-oorlog belandt, waar Sony vooralsnog aan het langste eind trekt als wordt gekeken naar de verkoopaantallen. Microsoft is echter druk bezig met een comeback, na het introduceren van een Xbox One zonder Kinect gebundeld zijn de verkopen omhoog gegaan. Daarnaast brengt Microsoft elke zoveel weken een firmware-update uit die allerlei nieuwe mogelijkheden toevoegt.

Sony is daarentegen een heel stuk passiever en heeft tot op heden geen echte features toegevoegd tot vandaag. Vandaag kwam versie 1.75 uit en daarmee is de mogelijkheid toegevoegd om 3D Blu-ray films af te spelen. Een update die Microsoft al had aangekondigd voor de Xbox One, maar die Sony nu net even eerder implementeert op de PlayStation 4.

In Nederland en België is officieel alleen de PlayStation 4 te verkrijgen, maar beide consoles zijn gewoon te koop aangezien de Xbox One gewoon wordt geïmporteerd door diverse webshops. In september zal de Xbox One ook officieel in Nederland en België verkrijgbaar zijn.