1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Xbox One zal geen gebrande Blu-ray disks afspelen. Op de website van Microsoft wordt verklaard dat ook gebrande DVD’s niet zullen werken, maar tot nu toe zijn er geen problemen gemeld met het afspelen daarvan.

Eerder werd al bekend dat de Xbox One in eerste instantie geen 3D Blu-ray disks af kan spelen. Mogelijk zal deze functie later nog via een software-update toegevoegd worden. Nu blijkt echter dat de Xbox One ook geen gebrande Blu-ray-schijven af kan spelen.

Website HDTVTest.co.uk testte de Xbox One uit als mediaspeler en wist te melden dat gebrande Blu-ray’s niet werken. De website heeft zowel single- als duallayer gebrande Blu-ray disks geprobeerd. Op de Xbox One-website van Microsoft stond al vermeld dat gebrande Blu-ray disks niet afgespeeld kunnen worden. Op de website stond echter ook vermeld dat gebrande DVD’s niet afgespeeld zouden worden door de Xbox One en dit blijkt volgens de test van HDTVTest wel mogelijk te zijn.

Uit de online handleiding van de PlayStation 4 blijkt dat deze wel BD-R/RE kan afspelen. Dit betekent dat deze spelcomputer een voorsprong zal hebben bij mensen die bijvoorbeeld graag zelfgemaakte video’s op Blu-ray branden.