1 min

Sony heeft bekendgemaakt dat het de mijlpaal van 30 miljoen verkochte PlayStation 4-consoles heeft bereikt en dat in ongeveer twee jaar tijd. Daarmee is het succes van de PlayStation 4 op dit moment groter dan de PlayStation 3, die console ging in de eerste twee jaar slechts 20 miljoen keer over de toonbank.

Grote vraag is natuurlijk welke console er momenteel het beste verkoopt, de Sony PlayStation 4 of de Xbox One van Microsoft. Dat is echter iets wat niet met zekerheid te zeggen is want Microsoft weigert om verkoopcijfers te delen van de Xbox One. Het bedrijf stelt dat het aantal verkopen niet zo belangrijk is, het hecht meer waarde aan het aantal actieve Xbox Live-gebruikers.

Als we echter kijken naar het sentiment in de markt en de signalen die de winkels afgeven dan verkoopt de PlayStation 4 een heel stuk beter dan de Xbox One. Mogelijk is dat ook de reden dat Microsoft geen verkoopcijfers wenst te verstrekken. Met het oog op de feestdagen hebben beide bedrijven diverse acties en de verkoopprijs van de consoles ligt nu ongeveer gelijk.

Uiteraard is Nintendo ook nog van de partij, dat bedrijf heeft recent bekendgemaakt dat er van de Wii U tot op heden 11 miljoen exemplaren zijn verkocht, dat terwijl deze console al een jaar langer te koop is. De Wii U is niet het succes geworden waar Nintendo op gehoopt had. Volgend jaar komt Nintendo mogelijk met een nieuwe console genaamd NX. Details hierover zijn nog niet bekendgemaakt.