2min

De nieuwe prijzen van extra opslagcapaciteit in de iCloud van Apple zijn bekendgemaakt. Hoewel de tarieven flink zijn verlaagd is Apple nog steeds een van de duurste cloudoplossingen. De prijzen van Dropbox, Google en Microsoft liggen ruim onder de tarieven van Apple.

Elke iCloud-gebruiker krijgt nog steeds 5GB gratis van Apple, wil je meer opslagcapaciteit dan zal je moeten betalen. Het goedkoopste betaalde iCloud-abonnement is voor 20GB extra opslagcapaciteit, hiervoor moet 0,99 dollar per maand worden betaald. Ook zijn er abonnementen met 200GB, 500GB en 1TB (1000GB), daarvan zijn de prijzen respectievelijk 3,99 dollar, 9,99 dollar en 19,99 dollar per maand.

Wat de exacte prijzen in euro’s worden is nog onduidelijk maar als Apple de huidige verschillen in de valuta’s doortrekt dan komen ze uit op 0,79 euro, 3,19 euro, 7,99 euro en 15,99 euro per maand. De nieuwe prijzen zijn nog niet ingegaan, waarschijnlijk verandert Apple de iCloud-abonnement volgende week woensdag als het bedrijf ook iOS 8 beschikbaar stelt aan alle bestaande iPhone- en iPad-gebruikers.

Op dit moment kost 20GB nog 2,66 euro per maand, de nieuwe prijzen liggen dus zo’n 70 procent lager dan de huidige prijzen. Ook al lijkt dat erg goedkoop, de prijzen zijn nog steeds erg hoog wanneer deze worden vergeleken met concurrerende clouddiensten van bijvoorbeeld Dropbox, Google en Microsoft. Zo bieden Dropbox en Google voor 9,99 dollar per maand maar liefst 1 TB aan ruimte, Apple biedt slechts de helft voor dat geld. Microsoft heeft ervoor gekozen om iedereen met een Office 365-abonnement 1TB aan opslagcapaciteit te bieden, dat is nog goedkoper want zo’n abonnement kost 99 euro per jaar en daarvoor krijg je ook het volledige Office 2013 pakket.