2min

Apple heeft vandaag de prijzen van de online synchronisatiedienst iCloud bekendgemaakt. iCloud werd eerder door Apple aangekondigd als vervanger van MobileMe. Het idee achter iCloud is dat je op verschillende apparaten altijd toegang hebt tot je bestanden, of dit nu op je iPhone, iMac of iPad is.

De iCloud bèta is inmiddels beschikbaar voor iOS-ontwikkelaars en Mac OS X Lion gebruikers, zij kunnen hun applicaties nu geschikt maken voor iCloud of gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden. iCloud zal net als iOS 5 dit najaar beschikbaar komen voor alle Mac OS X en iOS gebruikers.

Wel heeft Apple nu alvast de prijzen bekendgemaakt voor iCloud. Het gaat voorlopig echter alleen om dollar prijzen, welke momenteel alleen op de Amerikaanse website van Apple zijn te vinden. Of dit indirect ook betekent dat iCloud eerst alleen in de Verenigde Staten beschikbaar komt en pas later in Europa is niet duidelijk.

Standaard is iCloud gratis en krijgt men 5 GB aan opslagcapaciteit, dit is vervolgens uitbreidbaar via jaarlijkse abonnementen. Een abonnement voor 10GB extra (totaal 15GB) gaat 20 dollar per jaar kosten, 20GB extra gaat 40 dollar per jaar kosten en 50GB gaat 100 dollar per jaar kosten. De prijs voor het scannen en matchen van je muziekcollectie was al bekend, deze kost 24,99 dollar per jaar.

De opslagcapaciteit van je iCloud abonnementen is in principe alleen voor je documenten, waardoor de meeste gebruikers waarschijnlijk voldoende hebben aan een basis abonnement van 15GB.Al je muziek, apps, boeken en foto’s worden namelijk niet afgetrokken van je totale opslagcapaciteit.