1 min

De FBI heeft vandaag bekendgemaakt dat het de beheerder van Silk Road 2.0 heeft opgepakt in San Francisco, althans daar wordt de 26 jarige Blake Benthall van verdacht, de rechtbank zal uiteindelijk moeten bepalen of hij ook schuldig is. De FBI lijkt zeer overtuigd te zijn en is blij dat Silk Road niet langer bereikbaar is, op de website prijkt nu een melding van de FBI.

Silk Road is een marktplaats waarop criminelen hun illegale waar verhandelden, er werd voornamelijk veel drugs verhandeld via de marktplaats. Het unieke aan deze marktplaats was dat deze alleen bereikbaar was via het Tor-netwerk. Het Tor-netwerk zorgt ervoor dat je volledig anoniem bent op internet omdat je internetverzoek bij elke pageview via andere servers verloopt.

Niet alleen de FBI was druk bezig met Silk Road, ook Interpol is op zoek naar verschillende verdachten. Het is de tweede keer dat Silk Road wordt gesloten, vorig jaar ging de dienst ook al eens op zwart toen Ross William Ulbricht werd opgepakt, daarna zou Benthall de marktplaats hebben doorgestart onder de naam Defcon.

Benthall zal terecht staan voor drugshandel, hacken, verhandelen van identiteitspapieren en het witwassen van geld. Als hij schuldig wordt bevonden aan alleen maar een deel van deze punten zal hij voor geruime tijd de cel in gaan.