1 min

Tags in dit artikel

,

Wereldwijd gezien hebben ongeveer 3 miljard mensen toegang tot het internet, meldt de International Telecommunications Union (ITU) van de Verenigde Naties. Dat komt neer op 40,4 procent. Daarmee beginnen we in de buurt van de helft te komen, maar er is dus ook nog een lange weg te gaan. Momenteel zit 59,6 procent van de wereldbevolking nog zonder internet.

Het overgrote deel van de 4,3 miljard mensen zonder internetverbinding bevindt zich in een onderontwikkeld land, het gaat om ongeveer 90 procent. Vooral mensen die zich op het platteland bevinden zijn in de regel minder vaak voorzien van een internetverbinding, wat op zichzelf geen verbazende bewering zal zijn.


Per continent gekeken ligt Europa voor op andere werelddelen als het aankomt op het percentage van mensen dat toegang heeft tot het internet. In ons werelddeel kan 74,8 procent de digitale snelweg op, in Afrika moet men het doen met slechts 19 procent van de bevolking.

In vergelijking met vorig jaar is er wel een grote stap gezet, het aantal mensen dat op internet kan groeide met 6,6 procent. In de komende vijf jaar wil de ITU nog eens 1,5 miljard mensen van een internetverbinding voorzien. Dat moet bijvoorbeeld mogelijk worden door meer frequenties open te stellen voor draadloos internet, deze frequenties worden nu nog gebruikt voor het versturen van TV-signaal.