1 min

Tags in dit artikel

,

Het sociale netwerk Facebook werkt aan een nieuw systeem waarbij gebruikers indien relevant wordt gevraagd of ze een bepaalde foto wel echt willen plaatsen. Dat kan bijvoorbeeld van pas komen als je in een bezopen bui een beschamende foto tracht te plaatsen, terwijl je daar later grote spijt van krijgt.

Misschien is het je wel eens overkomen, misschien ook niet: je hebt op een avond te diep in het glaasje gekeken en jij of iemand anders doet iets geks wat je op een foto hebt vastgelegd. Leuk om te delen met je vrienden, denk je misschien op dat moment. Maar de kans bestaat dat je er de volgende dag anders over denkt.

Facebook zal je proberen te behoeden voor dit soort acties, zo blijkt uit een interview met directeur Yan LeCun. Deze Facebook-topman is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van intelligente elementen van het sociale netwerk.

LeCun beschrijft een systeem waarbij de gebruiker min of meer wordt aangesproken op zijn of haar gedrag. Het systeem moet aan de hand van het gezicht van de gebruiker kunnen vaststellen of hij of zij dronken is en als dat het geval is wordt er om een extra bevestiging gevraagd voordat de nieuwe content geplaatst wordt.

LeCun lijkt er ook naar te hinten dat dit systeem op termijn wordt uitgebreid naar de virtual reality-brillen van Oculus, tegenwoordig onderdeel van Facebook. Aan wat voor toepassingen we dan moeten denken is op dit moment onduidelijk.