1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Op internet zie je steeds vaker dat websites geanimeerde GIF-afbeeldingen plaatsen van een video, hierdoor kunnen ze een kort stukje video makkelijker op een website plaatsen en zijn ze er zeker van dat de animatie wordt afgespeeld zonder interactie van de gebruiker. YouTube heeft nu besloten om hier een functie voor te bouwen en test deze momenteel met een beperkte groep YouTube-gebruikers.

Populaire YouTube-kanalen hebben de mogelijkheid gekregen om een geanimeerde GIF-afbeelding te maken van stukjes uit hun video’s. Ze kunnen tot op de milliseconde nauwkeurig bepalen waar een GIF-afbeelding moet beginnen en eindigen, ook kunnen ze tekst toevoegen aan de afbeelding.

Hiermee komt er een derde mogelijkheid om video’s te delen met hun volgers. Op dit moment is het al mogelijk om de link van een video op YouTube te verspreiden, de video op een website te embedden en nu kan je straks ook een geanimeerde GIF-afbeelding verspreiden. YouTube genereert voor de GIF-afbeelding een code waarbij een klik op de afbeelding ervoor zorgt dat je wordt doorverwezen naar de video. YouTube ziet het dus meer als promotiemiddel voor de video dan als een alternatief.

Het maken van bewegende GIF-afbeeldingen van Youtube-video’s was tot voor kort alleen mogelijk via derde partijen.