1 min

Volgens Koreaanse media zal Samsung de Galaxy S6 al tijdens de CES-beurs in januari uit de doeken doen. Ook komt er een gebogen variant van het toestel, zo weten de bronnen te melden.

Geruchten moet je behandelen als wat ze zijn: geruchten. Soms zijn ze waar, maar soms ook niet. Dit lijkt er bij voorbaat eentje waar je wat minder waarde aan moet hechten, maar sappig zijn ze wel. Volgens Koreaanse bronnen komt Samsung in januari met de Galaxy S6 en een gebogen variant op de proppen. Samsung zou volgens de bronnen zichzelf ten doel hebben gesteld om 45 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 te verkopen, waarvan het bij 10 miljoen exemplaren de Galaxy S6 Edge zou betreffen.

Net als bij Apple wordt ook bij Samsung regelmatig beweerd dat het nieuwe vlaggenschip vroeger dan verwacht op de markt zal komen. In het verleden zijn dit soort geruchten zelden waarheid gebleken, Samsung’s nieuwe vlaggenschip ligt meestal rond april in de winkelschappen. Het is natuurlijk mogelijk dat Samsung een uitzondering maakt om de concurrentie een hak te zetten, maar het toestel moet er natuurlijk wel klaar voor zijn.

Vooralsnog rekenen wij op een aankondiging op of rond het Mobile World Congress dat in maart plaats heeft in Barcelona. Naar verwachting beschikt de Galaxy S6 over een Snapdragon 810-/Exynos 7420-chipset, een Quad HD-scherm van 5,5 inch, 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. De camera schiet waarschijnlijk foto’s in 16 of 20 megapixels.