1 min

De Samsung Galaxy S6 wordt volgens bronnen van SamMobile al tijdens de CES die deze week in Las Vegas wordt gehouden getoond. Er zit helaas een addertje onder het gras: alleen selecte partners zullen dit voorrecht genieten.

De Galaxy S6 wordt volgens de doorgaans betrouwbare bronnen van SamMobile al tijdens de CES getoond, maar niet aan het grote publiek. Waarschijnlijk toont Samsung het vlaggenschip pas tijdens het Mobile World Congress aan de massa. Het is gebruikelijk dat fabrikanten hun directe partners een voorproefje geven, om hen voor te bereiden maar natuurlijk ook om alvast reacties te polsen.

Naar verwachting is de Galaxy S6 uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 810-chipset, voor de internationale markt. Samsung rust de Galaxy S6 voor sommige markten ook uit met een eigen chipset, waarbij het dan vermoedelijk gaat om de Exynos 7420-chipset met acht rekenkernen.

Verder zou het scherm 5,5 inch meten en een Quad HD-resolutie tonen, dat komt neer op 1440 bij 2560 pixels. De telefoon heeft verder 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. De achterste camera schiet foto’s in 16 of 20 megapixel, de camera op de voorkant heeft een resolutie van 5 megapixel.

Er wordt ook op gerekend dat Samsung net als bij de Galaxy Note 4 (review) met een variant met een gebogen scherm op de proppen komt.