Wederom is er vandaag een afbeelding uitgelekt van de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S Edge. Waar de internationale media over zich heen vallen om commentaar te doen over hoe de toestellen eruit zien, is ons iets anders opgevallen. Namelijk de tekst rechtsonder op de foto, de actie om te pre-orderen loopt af op 26 maart 2015. Waarschijnlijk omdat het toestel op 27 maart beschikbaar komt.

De reclame-uiting van Sprint voor de Samsung Galaxy S6, de opvolger van de Samsung Galaxy S5 (review), laat onder andere een render zien van het toestel en van de Edge-variant, de Galaxy S Edge. Rechtsonder in de afbeelding valt te lezen dat de pre-orderactie loopt tot en met 26 maart 2015. Een dergelijke actie staak je niet voordat het toestel in de winkel ligt, daarom denken wij dat het toestel op 27 maart in de verkoop gaat.

Als we terugkijken op de afgelopen jaren dan zat er meestal een periode van 4 tot 6 weken tussen de aankondiging van het nieuwe Samsung vlaggenschip en de daadwerkelijke lancering van het toestel. Dat lijkt in dit geval opnieuw zo te zijn. Samsung is er de afgelopen jaren ook in geslaagd om het vlaggenschip vrijwel direct wereldwijd te lanceren. Het is niet zo dat de Verenigde Staten daarbij voor liep op Nederland en België. Er zijn wel jaren geweest dat de Amerikanen enkele maanden moesten wachten en Europa eerst aan de beurt was.

Aanstaande zondag weten we het zeker dan is de persconferentie van Samsung en zullen de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S Edge gepresenteerd worden. Techzine is inmiddels al in Barcelona aanwezig en zal daar zondag bij aanwezig zijn.

Lees meer