2min

Samsung heeft zojuist uitnodigingen naar de pers gestuurd voor het eerste "Unpacked"-evenement van het jaar. Het eerste "Unpacked"-evenement wordt gehouden op 1 maart in Barcelona. Tijdens een dergelijke evenement wordt altijd een vlaggenschip gepresenteerd en gezien de datum moet dat wel de Galaxy S6 zijn.

Samsung kiest ervoor om op zondag, de dag voor het Mobile World Congress, zijn vlaggenschip aan te kondigen. We zijn er eigenlijk voor 99 procent zeker van dat het bedrijf de Samsung Galaxy S6 zal presenteren en mogelijk ook een Edge-variant, waarvan één of twee zijkanten zijn gebogen. Voor Samsung hangt er veel af van de Galaxy S6, het vorige model heeft het weliswaar goed gedaan, maar niet zo goed als voorgaande edities. Daarnaast heeft Samsung veel marktaandeel moeten inleveren dit jaar ten kosten van Apple en verschillende Chinese fabrikanten. Het is voor Samsung dus zeer belangrijk om met de Galaxy S6 weer wat dingen recht te zetten en echt een top toestel te introduceren. Of dat ook gaat lukken gaan we 1 maart bekijken.

Op basis van de geruchten verwachten we een smartphone met een schermformaat tussen de 5 en de 5,5 inch, de schermresolutie zal ongetwijfeld QHD zijn oftwel 2560 x 1440 pixels. Verder zal er waarschijnlijk een 64bit Exynos-processor in het toestel zitten met 3GB aan werkgeheugen en zal de opslagcapaciteit 16 of 32GB bedragen. Waarschijnlijk kiest Samsung ervoor om ook een co-processor in het toestel te stoppen voor zaken als Bluetooth, GPS, Wifi en de mobiele verbindingen zoals 4G. Er gaan geruchten dat deze chip van Broadcom afkomstig is, maar het is ook mogelijk dat Samsung zelf een chip heeft ontworpen of iets heeft ingebakken in de Exynos-chip.

Wat we zeker weten is dat het toestel beschikt over Android 5.0 Lollipop en de eigen Touchwiz-interface van het Koreaanse bedrijf. Verder is het vrij zeker dat Samsung eindelijk komt met een hoogwaardige behuizing waarschijnlijk een combinatie van glas en metaal.

Samsung kiest daarmee net als HTC en Huawei voor een presentatie op zondag 1 maart, dat betekent dat het voor ons een hele drukke dag gaat worden maar de kans bestaat ook dat sommige evenementen gelijktijdig gaan plaatsvinden, iets wat ook niet voor het eerst zal zijn. Wij kijken er in elk geval naar uit om te zien wat Samsung in petto heeft.