2min

Koreaanse media melden dat een bron van binnen Samsung heeft aangegeven dat de Galaxy S6 op 2 maart zal worden gepresenteerd, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De media melden ook dat Samsung verscheidene prototypes heeft ontwikkeld en dat er nog geen keuze voor het definitieve model is gevallen. LG lijkt de kat uit de boom te kijken en de G4 pas later aan te kondigen.

De Samsung Galaxy S6 wordt volgens een interne bron op 2 maart in Barcelona gepresenteerd, zoals min of meer verwacht werd. Opvallend genoeg heeft Samsung op dit moment nog niet besloten welk prototype zal worden uitgebracht als het definitieve model. Dat lijkt erop te wijzen dat de Galaxy S6 pas op z’n vroegst in april in de winkelschappen zal liggen. Ook zou nog niet besloten zijn of een variant met een gebogen scherm in de winkels wordt gelegd.

In de aanloop naar de lancering van de Galaxy S6 zijn er al vele geruchten verschenen en deze spreken elkaar regelmatig tegen. Zo zou de smartphone een volledig metalen behuizing krijgen, maar werd deze week ook weer aangegeven dat de achterzijde van glas wordt gemaakt.

LG G4 komt pas later

Terwijl Samsung het Mobile World Congress aangrijpt om de Galaxy S6 te presenteren, terwijl ook HTC dan een nieuw topmodel uit de doeken doet, lijkt LG de kat uit de boom te kijken. De G3 (review) werd in mei uitgebracht en het merk is van mening dat een opvolger niet al voor aanstaande mei getoond moet worden. Tijdens het Mobile World Congress zal LG zich voornamelijk richten op de introductie van nieuwe wearables en Internet of Things-producten.