Jaarlijks maakt Google per land bekend wat de populairste zoektermen van de afgelopen twaalf maanden zijn geweest. Bij de snelst stijgende zoekopdrachten zien we dit jaar het WK 2014, Utopia en de iPhone 6 van Apple terugkomen. De populairste zoekopdrachten waren stuk voor stuk grote websites.

Bij de snelst stijgende zoekopdrachten zijn vanuit de technologische wereld ook Netflix en Flappy Bird (review) terug te vinden, respectievelijk op plaats 5 en 9. Streamingdienst Netflix stond vorig jaar eveneens in dit lijstje.

De populairste zoektermen zijn stuk voor stuk grote websites zoals Facebook, YouTube, Google (?), Marktplaats en Hotmail. Dat is te verklaren aan de hand van het gegeven dat veel mensen niet de adresbalk van hun browser gebruiken om naar een site te gaan, maar dit via Google Search doen.

België

In België was de tweedehandssite 2ememain.be de snelst stijgende zoekopdracht, in de topdrie kwamen verder opnieuw het WK 2014 en de iPhone 6 (review) terug. Ook de belg gebruikt de zoekbalk veelvuldig om populaire websites zoals Facebook, YouTube en Hotmail te bezoeken.

Wereldwijd

Mondiaal gezien overheerste de dit jaar overleden acteur Robin Williams in de zoekopdrachten van gebruikers. Ook de zoektermen World Cup en Ebola werden veelvuldig in de zoekbalk geknikkerd. Google maakt in deze categorie geen snelst stijgende zoekopdrachten bekend.

De volledige lijst met meer onderwerpen is per land terug te vinden op Google Trends.