1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het sociale netwerk Facebook gaat foto’s die geschoten zijn met mobiele apparaten automatisch verbeteren. Daarmee imiteert Facebook één van de meest onderscheidende functies van concurrent Google+.

Foto’s die vanaf een iPhone worden geplaatst op Facebook zullen vanaf heden een aantal bescheiden verbeteringen ondergaan om ze beter te laten ogen. In de toekomst zal Facebook dezelfde functie ook toevoegen voor Android-smartphones. Het sociale netwerk geeft doorgaans Apple’s iOS de voorkeur bij de uitrol van nieuwe functies.

Facebook’s nieuwe dienst analyseert bijvoorbeeld de belichting, schaduwen en de helderheid en voert waar nodig verbeteringen door. Gebruikers kunnen de wijzigingen regelen met behulp van een schuifregelaar en door deze volledig naar links te schuiven worden alle wijzigingen desgewenst ongedaan gemaakt.

Het lijkt erop dat Facebook deze functie niet zal uitbreiden naar de desktop-versie van de dienst. In dat opzicht is de imitatie van de functionaliteit van Google+ niet volledig, die dienst pakt alle afbeeldingen aan.