Facebook is bezig een nieuwe functie te testen op Android smarthpones, genaamd Photo Sync. Wat deze functie doet is zorgen dat foto’s die genomen worden met je smartphone camera, direct naar je Facebook account geüpload worden. Het synchroniseert dus actief je foto’s met Facebook.

Facebook’s Photo Sync is eigenlijk identiek aan Google+ instant upload en Apple’s Photostream. Wanneer er een foto wordt genomen met je Android-toestel wordt de foto automatisch naar je Facebook account geüpload, waar deze in een privé omgeving wacht op verdere acties. De foto wordt dus niet direct voor iedereen zichtbaar maar wordt geplaatst in een Tabje "Synced from Phone". Vanaf hier kan je ervoor kiezen om de foto direct te publiceren op je Facebook profiel.

Er is niet bekendgemaakt hoelang de nieuwe Photo Sync functie in de testfase zal blijven en of deze uiteindelijk permanent uitgebracht zal worden voor alle gebruikers van Facebook. Het lijkt er in ieder geval op dat Facebook in de race wil blijven voor beste foto functionaliteit en website. Eerder nog kocht Facebook instagram voor 1 miljard dollar, als antwoord daarop besloot Google recent om Snapseed over te nemen.