1 min

Volgens DigiTimes gaat de langverwachte nieuwe MacBook Air van Apple in het eerste kwartaal van 2015 in productie. De nieuwe MacBook wordt voorzien van een schermformaat van 12 inch, deze afmeting wordt momenteel niet gehanteerd door Apple.

Apple’s huidige MacBook’s hebben schermgroottes van 11,6, 13,3 en 15,4 inch. Voorheen was er ook een variant met een schermgrootte van 17 inch, maar deze is wegens een lager animo uit het assortiment genomen. Er gaan al lange tijd verhalen dat Apple met de nieuwe MacBook Air een nieuwe schermgrootte van 12 inch wil hanteren. Het is onduidelijk of de MacBook Air ook beschikt over een Retina-scherm.

De nieuwe MacBook Air zou dit kwartaal al in kleine oplages in productie gaan, maar de massaproductie moet begin 2015 volgen. De beweringen zijn echter afkomstig van schimmige bronnen die eerder ook juist beweerden dat de MacBook Air in oktober al in massaproductie zou gaan.

De nieuwe MacBook Air heeft naast een schermgrootte van 12 inch volgens de geruchten geen actieve koeling dankzij de zuinigere Intel Core M-processor, het trackpad zou geen fysieke klikfunctie meer hebben. Deze wijzigingen zouden ervoor zorgen dat de MacBook nog dunner kan worden. De huidige MacBook Air van 11,6 en 13,3 inch zijn 1,7 centimeter dik. Ook zou Apple de MacBook Air in dezelfde kleuren uitbrengen als de huidige iPads en iPhones, dus goud, spacegrijs en zilver.