1 min

Het lijkt erop dat Apple binnenkort een compleet nieuwe laptop zal introduceren. Het gaat om een nieuw model in de MacBook Air-lijn, met een scherm van 12 inch. De laptop zou volgens bronnen van DigiTimes binnenkort in productie worden genomen.

De nieuwe MacBook Air wordt geproduceerd door Quanta Computer, een producent die Apple regelmatig gebruikt voor het in elkaar zetten van MacBooks. Volgens de anonieme bronnen zou de productie in het derde kwartaal van dit jaar van start gaan, wat dus in feite morgen al zou kunnen gebeuren.

Apple voorziet MacBooks al jarenlang van een unibody-behuizing en dat zal ook bij deze MacBook Air het geval zijn. Verder kiest het Amerikaanse merk vermoedelijk voor een Retina-scherm, wat de huidige MacBook Airs niet hebben.

Mogelijk betekent deze nieuwe MacBook Air per direct of op termijn het overlijden voor één of beide andere formaten die nu nog gehanteerd worden. Apple biedt nu MacBook Airs met schermgroottes van 11,6 en 13,3 inch aan. Door de iPad zou vooral de kleinste MacBook Air kampen met matige verkoopcijfers.