2min Devices

‘Apple zou MacBook Air vanaf 2016 in 13 en 15 inch willen uitbrengen’

Apple zou van plan zijn om vanaf volgend jaar de MacBook Air niet langer uit te brengen in 11 en 13 inch maar in 13 en 15 inch. Op dit moment heeft Apple nog geen MacBook Air-modellen met een scherm van 15 inch, dat zou voor het eerst zijn. Apple zou de nieuwe modellen in juni willen presenteren tijdens de WWDC.

Als we het Taiwanese Economic Daily News mogen geloven dan gaat Apple zijn MacBook Air line-up gelijk trekken qua formaat aan die van de MacBook Pro. Beide series gaan beschikken over schermformaten van 13 en 15 inch. Waarbij de MacBook Air uiteraard de goedkopere versie is en de MacBook Pro de duurdere, uiteraard zijn er ook de nodige verschillen in specificaties en prestaties.

Tot op heden heeft Apple nooit een MacBook Air uitgebracht met een 15 inch scherm, tot op heden bracht Apple alleen MacBook Air-modellen uit met een 11 en 13 inch scherm. Inmiddels er wel een nieuwe MacBook met een 12 inch scherm die een stuk dunner en lichter is dan de MacBook Air. Mogelijk is dat voor Apple een reden om de MacBook Air-modellen meer te onderscheiden van de nieuwe MacBook.

Apple bracht recent ook de iPad Pro op de markt, een grote iPad met een 12,9 inch scherm, voor dat model is ook een toetsenbord-cover beschikbaar, waardoor die ook enigszins met de MacBooks gaat concurreren.

Bron:UDN