Volgens Taiwanese media zal Apple’s eerste MacBook Air met een Retina-scherm vertraging oplopen. De laptop zal niet eerder dan eind 2014 komen, maar waarschijnlijker is een lancering in 2015. Een tussentijdse update voor de huidige MacBook Air-modellen komt wel spoedig.

Het is inmiddels al bijna 2 jaar geleden dat Apple de eerste MacBook Pro met een Retina-scherm op de markt bracht. Sindsdien wordt natuurlijk ook gesproken over de komst van MacBook Air-modellen met Retina-schermen, maar vooralsnog is daar concreet niets van terecht gekomen. Volgens Economic Daily zal de introductie van zo’n laptop ook nog wel even op zich laten wachten.

Apple heeft een MacBook Air met een Retina-scherm van 12 inch in ontwikkeling. Naast dit scherm zou de laptop ook een vernieuwd ontwerp van het touchpad en de accu bevatten. De laptop stond naar verluidt gepland voor het derde kwartaal van 2014, maar moet vermoedelijk uitgesteld worden naar begin 2015.

Het probleem zit niet zo zeer bij Apple zelf, maar bij processorfabrikant Intel. Dat bedrijf zou niet voldoende capaciteit hebben om de nieuwe Broadwell-processor in groten getale te produceren.

In plaats van de MacBook Air met 12 inch-scherm zou Apple de huidige MacBook Air’s wel van een tussentijdse update voorzien. Dat gebeurt wel vaker, zaken als de processor, het werkgeheugen en de opslagruimte krijgen doorgaans een update. Deze laptops staan nog wel gepland voor het derde kwartaal van dit jaar en zouden inmiddels in productie zijn.