1 min

De bronnen van DigiTimes hebben laten weten dat Apple later dit jaar de eerste Macbook Air met een schermformaat van 12 inch zal lanceren. Waarmee Apple straks 11, 12 en 13 inch modellen heeft van de Macbook Air. Apple zou eerst plannen hebben gehad voor een 12 inch iPad maar die plannen zijn voorlopig uitgesteld.

Apple zou een overeenkomst hebben gesloten met Quanta Computer om de nieuwe 12 inch Macbook Air te gaan produceren. Apple zou gekozen hebben voor een 12 inch MacBook Air omdat de 11 inch versie ongeveer net zo groot is als de iPad Air. De goede verkopen van de iPad zouden daardoor een negatief impact hebben op de verkopen van de Macbooks. Apple wil een duidelijkere scheiding tussen de iPads en Macbooks en hoopt dat vooral op formaat te kunnen doen. Of dat betekent dat de 11 inch Macbook Air op termijn gaat verdwijnen is onduidelijk.

Qua ontwerp zal de nieuwe Macbook Air weinig veranderen, behalve aan de binnenkant. Daar zou de layout op de schop gaan en de batterij worden aangepast, of de nieuwe Macbook Air ook een Retina-scherm zal krijgen is nog onduidelijk.