Google heeft aangegeven dat videosite YouTube binnen enkele weken ondersteuning voor 360 graden-video’s zal krijgen. Hoe de ondersteuning precies in zijn werk gaat is echter nog afwachten.

De laatste tijd komen er allerlei camera’s op de markt waarmee het mogelijk is om in 360 graden video’s op te nemen, omdat de camera’s over meerdere lenzen beschikken. Hoe Google dat soort video’s op YouTube beschikbaar zal stellen is nog onduidelijk, maar dat het ervan zal komen weten we inmiddels zeker.

"Heb je ooit een video met een perspectief van 360 graden willen bekijken om alles mee te kunnen krijgen? Daarom werken we nu aan ondersteuning voor dit soort video’s en zullen we dat binnen enkele weken toevoegen," zo gaf een woordvoerder van de dienst aan.

Maar hoe de video’s te bekijken zullen zijn is nog een raadsel. Wellicht zal de ondersteuning specifiek naar virtual reality-producten zoals Google’s eigen Carboard komen. De zoekgigant breidde Street View onlangs ook uit met ondersteuning voor virtual reality.