1 min

Samsung heeft de Galaxy S6 volgens Koreaanse bronnen in pre-productie genomen. Ook zou de smartphone voorzien worden van een nieuwe versie van TouchWiz, welke een stuk lichter is dan de huidige uitvoering.

De TouchWiz-skin voor Android heeft veel functies, maar dat komt ook met een keerzijde en dat is dat er veel van toestellen geëist wordt om vloeiend te draaien. Met de nieuwste versie van TouchWiz, welke op de Galaxy S6 moet debuteren, zal Samsung daar naar verluidt wat aan doen.

Door verscheidene functies die niet vaak gebruikt worden te verwijderen moet TouchWiz minder omvangrijk worden. De Koreaanse bronnen durven de snelheid van de interface zelfs te vergelijken met die van de Google Nexus 6. De Nexus-toestellen staan bekend om een zeer kale interface.

Volgens andere Koreaanse bronnen zou de Galaxy S6 al in februari in thuisland Zuid-Korea worden uitgebracht, een wereldwijde aankondiging volgt echter pas in maart tijdens het Mobile World Congress. Naar verluidt is de pre-productie van de Galaxy S6 inmiddels begonnen, terwijl de massaproductie in februari zal moeten volgen.

Eerder gehoorde beweringen over een metalen behuizing en een variant met een gebogen scherm worden opnieuw herhaald door deze bronnen. Voor de metalen behuizing zou ook een nieuwe materiaalbehandeling worden gebruikt, maar de bron wilde hier verder niet op ingaan.