1 min

Volgens de laatste beweringen vanuit het geruchtencircuit heeft Samsung toch niet gekozen voor een volledig metalen behuizing voor de Galaxy S6. Met een dergelijke behuizing zou de smartphone niet genoeg opvallen tussen de concurrentie.

Het Koreaanse blad DDaily meldt dat een woordvoerder van Samsung heeft aangegeven dat de Galaxy S6 van een volledig metalen behuizing wordt voorzien, zoals bij de Galaxy A-serie het geval is. In plaats van een geheel metalen behuizing zou Samsung kiezen voor een metalen frame dat wel geheel tot in de zijdes doorloopt.

De achterkant van de Galaxy S6 wordt echter bedekt door een laag glas. Dit doet denken aan de Apple iPhone 4 en Google Nexus 4, of recenter de Sony Xperia Z3 (review). Dit duidt er mogelijk ook op dat de Galaxy S6 niet geopend kan worden, dat zou bij een geheel metalen behuizing natuurlijk niet anders zijn geweest.

Samsung zou dit besluit genomen hebben omdat een geheel metalen behuizing tegenwoordig niet meer zo speciaal zou zijn. Zo hebben de Apple iPhone 6 (review) en HTC One M8 (review) al een dergelijke behuizing.

Naar verwachting wordt de Galaxy S6 tijdens het Mobile World Congress in maart gepresenteerd. Dan weten we dus ongetwijfeld meer.