2min

Volgens Sammobile zal de Samsung Galaxy S6 voorzien worden van een touch-based vingerafdruksensor. In de Galaxy S5 plaatste Samsung een vingerafdruksensor waar je overheen moet vegen, dit terwijl Apple en Huawei beschikken over sensoren waar je alleen je vinger hoeft op te leggen. Dat laatst werkt vele malen beter en daarom zou ook Samsung nu overstag zijn gegaan.

Volgens de informatie van Sammobile gaat ook Samsung overstag en kiest het eindelijk voor een touch-based vingerafdruksensor. We hebben op de Techzine-redactie zowel de vingerafdruksensor van de Galaxy S5 (review) als van de Galaxy Note 4 (review) getest en doordat je daar overheen moet vegen werkt dat toch minder goed dan de touch-based sensoren die Apple in de iPhone en Huawei in de Mate7 hebben gestopt.

Daarnaast is uit het useragent-profiel af te leiden dat Samsung ervoor kiest om de Galaxy S6 te voorzien van een QHD-scherm met een schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Eigenlijk mag dat al geen verassing meer zijn, maar nu lijkt het bevestigt. Wat betreft de overige specificaties ligt het voor de hand dat Samsung zal kiezen van een Snapdragon 810-chip, maar zullen er ook configuraties komen met een eigen Exynos-processor. De camera’s zijn hoogstwaarschijnlijk identiek aan die van de Note 4, maar er gaan geruchten dat Samsung ook zou kiezen voor een chip van Broadcom voor de Wifi-, GPS- en Bluetooth-ondersteuning. Hierdoor zou er veel energie kunnen worden bespaard.

De Samsung Galaxy S6 wordt waarschijnlijk begin maart gepresenteerd op de Mobile World Congress in Barcelona en verschijnt dan waarschijnlijk medio april in de winkels, uitgaande van de productlanceringen in de afgelopen jaren.