1 min

Tags in dit artikel

, ,

Facebook heeft Facebook Work aangekondigd, het betreft een zakelijk sociaal netwerk waar achter de schermen al tien jaar is gewerkt. Met Facebook Work wordt het een stuk eenvoudiger om zakelijk en privé van elkaar te scheiden.

Facebook Work wordt als een aparte app voor Android en iOS uitgebracht en daar draagt de dienst de simpele naam Work. Er is ook een web-app beschikbaar. Vooralsnog wordt Work enkel bij wijze van proef uitgebracht voor een beperkt aantal bedrijven, maar op termijn moet de dienst natuurlijk de deuren voor de massa openen. De mogelijkheid bestaat dat Facebook Work een betaalde dienst zal worden.

Gebruikers van Facebook zullen het wel herkennen: jij of een collega hebt ongetwijfeld wel eens wat op Facebook gezet waar je later spijt van had omdat een collega het gezien kan hebben en het voor je zakelijke carrière misschien niet zo handig was.

Met Facebook Work wordt zakelijk van privé gescheiden, omdat je gebruikmaakt van een aparte account die helemaal los staat van je normale profiel. Om in één keer overal ingelogd te zijn is het wel mogelijk om het privé- en zakelijke profiel met elkaar te verbinden. Facebook Work biedt de functie om documenten te delen, maar het aanpassen ervan is binnen de apps op dit moment niet mogelijk.

Volgens Facebook is Facebook Work meer dan tien jaar in ontwikkeling geweest. Intern wordt echter al jarenlang een systeem gebruikt waarop Work is gebaseerd. Facebook-medewerkers gebruiken dit systeem om taken te plannen en te overleggen.