1 min

Google heeft besloten om software-ontwikkelaars meer tijd te geven om een lek te dichten voordat Google over gaat tot publicatie hiervan. Heel veel ruimer worden Google’s voorwaarden niet, maar er zit beweging in. Google publiceerde voorheen na 90 dagen de details van een zero-day lek, een lek wat nog niet eerder is gevonden. Nu wordt het mogelijk om daar 14 dagen verlenging op aan te vragen.

Google heeft het al twee keer voor elkaar gekregen de woede van Microsoft op zijn nek te halen. Google publiceerde een lek in Windows 8.1 twee dagen voordat de patch beschikbaar zou komen. Daarmee was Microsoft van mening dat het Google niet te doen is om een veiligere omgeving voor de gebruiker maar om andere bedrijven in een kwaad daglicht te zetten.

Google hield in eerste instantie vast aan zijn 90 dagen regel en verdedigde die zelfs dat het in het belang van gebruikers is. Nu lijkt het bedrijf er toch op terug te komen door ontwikkelaars de mogelijkheid te geven 14 dagen extra tijd te vragen. Verder gaat Google rekening houden met weekenden en feestdagen, zodat een ontwikkelaar genoeg tijd heeft om aan een oplossing te werken. Tot slot is Google bereidt om te schuiven met de datum als het echt noodzakelijk is, maar het gaat niet in op de details die daarbij komen kijken.

Behalve het publiceren van lekken in Windows van Microsoft heeft Google ook al drie lekken in Apple’s Mac OS X gepubliceeerd