1 min Applications

‘Facebook wil via Messenger betalingen mogelijk maken’

Er zijn verschillende aanwijzigingen gevonden die erop duiden dat Facebook van plan is om een betaalfunctie in de Messenger-app te integreren. Daarmee zou het sociale netwerk de concurrentie aan willen gaan met partijen zoals PayPal.

Een tipgever van TechCrunch deelde enkele screenshots van de Messenger-applicatie voor iOS, waarop de betaalfunctie te zien is. Gebruikers kunnen betaalkaarten aan de app toevoegen en daarmee kan geld worden overgemaakt naar vrienden. Het proces wijkt weinig af van het versturen van andere zaken, zoals foto’s en video’s.

‘Facebook wil via Messenger betalingen mogelijk maken’ ‘Facebook wil via Messenger betalingen mogelijk maken’

Het is onduidelijk of gebruikers voor de betalingen een kleine vergoeding aan Facebook moeten afstaan. Normaliter kost het geld om overboekingen te doen, maar in de uitgelekte screenshots is hier niets van te zien. Omdat het om een vroege versie gaat zou dit op termijn nog ingebouwd kunnen worden.

De integratie van de betaalfunctie is wellicht minder verrassend dan het lijkt. Facebook kaapte eerder dit jaar David Marcus weg bij PayPal, waar hij directeur was.

Bron:TechCrunch