2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Sony heeft de gamestreamingdienst Onlive overgenomen voor een onbekend bedrag en heeft besloten om per 30 april de dienst te beëindigen. Alle abonnees van Onlive kunnen tot 30 april gebruik maken van de dienst daarna wordt de dienst offline gehaald en worden alle gebruikersgegevens gewist.

Sony heeft Onlive hoofdzakelijk overgenomen voor de onderliggende technologie en niet om de gamestreamingdienst in zijn huidige vorm voort te zetten. Op dit moment kunnen de abonnees van Onlive pc- en console-games streamen naar hun televisie. De games draaiden op de servers van Onlive en hierdoor hoefde de gebruiker zelf geen console of game aan te schaffen.

Sony zal de technologie ongetwijfeld gaan gebruiken om PlayStation-games in de toekomst te gaan streamen naar meerdere apparaten. Wellicht wordt het dan ook mogelijk om PlayStation-games op een pc te spelen. Microsoft heeft bekendgemaakt dat het straks mogelijk zal zijn om op elke Windows 10-pc een Xbox One-game te spelen, je kan straks op afstand je Xbox One benaderen, Sony wil waarschijnlijk niet achterblijven op de concurrent en heeft daarom mogelijk Onlive overgenomen.

Sony kocht al eerder streamingdienst Gaikai voor 300 miljoen euro. De technologie van dat bedrijf wordt inmiddels toegepast in de PlayStation 4 om games te streamen naar een PlayStation Vita. Wat de precieze plannen van Sony zijn met de technologie van Onlive heeft het niet bekendgemaakt.

Sony heeft waarschijnlijk wel flink de portemonnee moeten trekken voor Onlive, in 2012 werd de dienst al eens verkocht nadat het zo goed als failliet was, toen werd er 4,8 miljard dollar neergeteld voor Onlive. Analisten vonden dat bedrag destijds al redelijk laag aangezien Onlive een grote patentcollectie heeft rond het streamen van games.