1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

OnLive, een streamingdienst voor games, is vanaf vandaag bruikbaar in België en Nederland. Gebruikers die eerst willen bekijken hoe de dienst werkt kunnen gebruikmaken van een gratis proefabonnement van zeven dagen.

Vanaf vandaag is het voor Belgen en Nederlanders mogelijk om een abonnement voor OnLive af te sluiten. Met de dienst wordt het mogelijk om games te streamen naar je eigen systeem, waardoor je in theorie geen dure hardware nodig hebt om een game vloeiend te kunnen spelen.

Op je simpele laptopje kan je zodoende ook nieuwe games spelen, maar ook op je smartphone, tablet of TV zijn er mogelijkheden. Een degelijke internetverbinding is natuurlijk wel noodzakelijk, OnLive raadt een snelheid van 5 Mbit/s aan, het minimum is 2 Mbit/s.

Er zijn twee abonnementen beschikbaar: CloudLift en PlayPack. Met CloudLift, dat maandelijks 5,95 kost, kunnen gebruikers hun eigen games in de cloud plaatsen en vervolgens op allerlei apparaten spelen, inclusief synchronisatie van savegames. PlayPack kost maandelijks 7,95 en biedt een brede collectie van games aan. Ook is er de OnLive Games Bundle, waarmee beide pakketten samengevoegd worden.

Wil je de dienst eerst eens even uitproberen, dan kan je een gratis proefabonnement afsluiten op de website.