2min

OnLive heeft even voor veel opschudding gezorgd nadat het bedrijf bijna omviel door financiële problemen, vervolgens werd overgenomen en een groot deel van de werknemers heeft moeten ontslaan. Het populaire game streaming bedrijf heeft meer dan de helft van zijn personeel ontslagen om een doorstart mogelijk te maken.

In een officiële verklaring van OnLive wordt vermeld dat de geruchten over het verkopen van de aandelen van OnLive waar zijn, wel willen ze benadrukken dat alle diensten van OnLive gewoon online zullen blijven en gebruikers deze kunnen blijven gebruiken ondanks de plotselinge verkoop van het bedrijf. Hoewel het misschien niet zo lijkt is dit goed nieuws voor alle leden want volgens OnLive hebben ze een actieve gebruikersgroep van meer dan 1,5 miljoen leden.

Alle aandelen van OnLive zijn gekocht door een nieuw opgezet bedrijf wat zal blijven bestaan onder dezelfde naam.

De overname van OnLive is gedaan door het investeringsbedrijf Lauder Partners die eerder al hebben geïnvesteerd in bedrijven als Aereo en LiveScribe. Om mensen nog wat meer gerust te stellen heeft Lauder op zijn officiële website vermeld dat ze OnLive goed kennen en er in 2009 ook al eens in hebben geïnvesteerd.

OnLive laat weten dat bijna de helft van de OnLive werknemers meteen na de overname werk te hebben gegeven voor het salaris wat ze voor de overname ook kregen. Verder wordt vermeld dat OnLive van plan is om meer mensen in dienst te gaan nemen wanneer de zaken wat bedaard zijn, ook vallen daar werknemers onder die eerder al in dienst waren bij OnLive.