In Silicon Valley kan je als IT’er pas echt geld verdienen, uit onderzoek blijkt dat het startsalaris op 90.000 dollar ligt. Ruim boven de 52.000 dollar wat een gemiddeld Amerikaanse gezin per jaar verdiend. Studenten die afstuderen aan de Standford Univeriteit in Palo Alto krijgen geregeld en startsalaris van 100.000 tot 150.000 dollar, daar boven krijgen ze vaak nog een aandelenpakket van minimaal 100.000 dollar en tekengeld. Dat is een eenmalig welkomstbedrag.

In Silicon Valley zijn alle grote IT-bedrijven gevestigd en ook een groot deel van alle startups. Het gevolg is dat het vinden van goed IT-personeel nog weleens lastig is. Elk jaar levert de Stanford Universiteit weer een nieuwe lading studenten af die afstuderen in computerwetenschappen. Voor deze studenten liggen de banen en de aanbiedingen voor het oprapen.

Bedrijven als Facebook, Google en LinkIn leggen makkelijk 100.000 tot 150.000 dollar op tafel als startsalaris, daarnaast krijgen de studenten een aandelenpakket dat groter wordt naarmate iemand langer bij het bedrijf werkt. Zo’n aandelenpakket is vaak ook minimaal 100.000 dollar waard. Tot slot is er nog het tekengeld, bedrijven proberen soms personeel aan te trekken met een tekenbonus, als ze bij het bedrijf komen werken krijgen ze eenmalig bijvoorbeeld 25.000 dollar, maar er zijn ook tekenbonussen van 500.000 dollar.

Uit onderzoek van Hired.com blijkt dat 80 procent van de studenten aan Stanford uiteindelijk niet kiest voor het hoogste bod, maar voor het bedrijf waar ze graag willen werken, dit omdat alle aanbiedingen belachelijk hoog zijn. Ook mensen die stage lopen in Silicon Valley hebben weinig te klagen de stagevergoeding ligt meestal tussen de 4500 en 7000 dollar per maand.