Microsoft gaat de komende maanden enkele verbeteringen doorvoeren in zoekmachine Bing. Zo gaat het bedrijf detecteren welke websites wel geschikt zijn voor een smartphone en welke niet, zodat het de zoekresultaten daarop kan aanpassen. Website die mobiel vriendelijke zijn zullen hoger in de zoekresultaten verschijnen en een "tag" krijgen met "Mobile-friendly".

Microsoft volgt daarmee de weg die Google is ingeslagen, dat bedrijf heeft eerder al stappen ondernomen om een dergelijke tag toe te voegen en om de sortering aan te passen van de mobiele zoekresultaten. Microsoft gaat met Bing nu hetzelfde doen, veel Windows Phone-gebruikers maken gebruik van Bing omdat dit de standaard zoekmachine is en krijgen nu niet altijd de meest efficiënte zoekresultaten voorgeschoteld. Het komt nog te vaak voor dat er een desktopsite wordt geopend.

Google heeft ervoor gekozen om desktopwebsites ook min of meer te bestraffen als ze niet mobielvriendelijk zijn, Google plaatst deze websites lager in de zoekresultaten. Dat is iets wat Microsoft niet zal doen, wel zal Microsoft website die mobielvriendelijk zijn hoger gaan plaatsen.